søndag 16. januar 2011

GOD SØNDAG

                                           DADLA SURRA I BACON
Fikk bare så lyst til å dele noen " Go`mats bilder med dere ...
Dadla surra i bacon og stekt i ovn er vel ikke akkurat no lokal matrett her fra Loppa , 
men godt -ja det e det!
Dette serveres vel gjerne  som "fingermat" -lagmed en god ost og enda bedre drikke smaker det jo himmelsk!




                                          FOCCACIA
Høre ikke til den lokale diettten det her heller-
Laga av gjærdeig -fin eller litt grov,  fylt/pynta med det ganen begjærer- i det her tilfellet er det soltørka tomater og oliven - til suppe eller no annet som treng et godt brød som tilbehør,  er det her helt fortreffelig.





                                           BOKNA FESK
Da er vel dette mere  en av favorittan på den lokale "meny lista".
For de som ikke vet det er Bokna fisk - torsk , som blir hengt ute å tørkes, boknes  "litt"-
ei uke eller to , alt etter hvordan tørken er..og selvfølgelig i den kalde årstiden.
Torsken skjæres opp i serverings stykker og kokes i passe salt vann. 
Serveres med kokte poteter, ertestuing , grønnsaker , som feks gulrøtter og stekt bacon.
God drikke itillegg,  trekker ikke akkurat ned kvaliteten på måltidet.






                                              TO SØNDAGS BUKETTA TIL DÅKKER


Siste rest av jula ble rødda vekk før helga- det var , som dåkk sikert forstår blomster dekorasjoan. 
To av blomster stenglan på sviblan var så friske å fine at de bare måtte få lov til å fortsette å glede oss.

Synes de pynta fint opp her i lag med den gamle ramma, fuglebildet og engelen.

Med de her bukettan ønske æ en flott januar søndag videre til alle dåkk som ser innom her på Strikketur!!

12 kommentarer:

Randis side sa...

Mye god mat her :) Og fint stilleben med julens siste blomster.. Ha en fin søndag videre i blåsten! Klem

sologbolig sa...

Her var det mye god mat ... og eg som har så lyst på noe godt nå !!!
Ha ein fin kveld.

GAWO sa...

De to første var velkjente (prøv med å ta osten oppå daddelen og surr bacon,,, eller spekeskinke rundt før du steiker i ovnen), men dan siste retten er ikke helt vanlig her.

Du skriver "boknes", betyr det å vanne ut fisken eller?

Som dagene går sa...

Selv om æ ikke er så hoppanes glad i dadler, så er smaken ypperlig i kombinasjon med annet,for eksempel bacon. Fikk lyst å smake selv om æ fortsatt er mett etter middagen. Boknafisk er like godt som lutefisk!
Til Gavo: les teksten under boknafiskbildet. Boknet = lett lufttørket.

Ida sa...

Dette er sann livsnytelse det, Turid!
God mat og vakre blomster.
Lekkert!!! :)

God søndagskveld ønskes deg også.
Kos deg! :)
KLEM.

Anna sa...

Gode forslag der ja! Da må vi bare få C til å ta inn dadler OG brie feks. så er saken i boks!!

Klem Anna

Janne i Fagerlia sa...

Oi, dadler, bacon og ost høres fortreffelig ut. Har en boks dadler liggende, så kanskje jeg skal prøve.....

Maret sa...

Dadler og bacon høyres spennande ut. Det har eg aldri høyrt om.
Resten er velkjent, men her på mine trakter er det mest sei som blir brukt..
Himmelsk...

Stubbetufsa sa...

Åhh!
Boknafisk e nåkka av det bæste...!

Turid sa...

Tusen takk for dine fine ord Turid! Sånt varmer et trist hjerte!
Har skrevet bittelitt om Joey i dag;) Ja det mangler en vegg...

Dadler med bacon er nam nam;)
Fuccacia, brødet jeg aldri husker navnet på..hehe;) Bokna fesk har jeg ikke smakt...eller det minner kanskje om klippfisk? Det er i allefall godt!

Ønsker deg en fin dag!
klem fra Turid;)

Heidi sa...

Nydelig mat. Foccacia e jo bare sååå godt. Og takk førr bukættan og kommentar i bloggen. ha ei flott uke

Randi sa...

whow...for noen vakre bilder under her...nyyydelig :-)

Dette er ubergodt....bruker svisker jeg....det er nydelig tapas mat:-)
og boknafisk...gift med en finnmarking, så sier det seg selv att dette har blitt servert.

kos deg