tirsdag 23. august 2011

DET HER E IKKE LAVKARBO!


                                                    SAFT PRESSE.
Høst vil si bærtid- koser mæ me å høste det naturen gir . I så måte er naturen gavmild når det gjelder bær. Her er det råsaft av krøkebær (krekling) som lages -  har saft presse til Kenwood kjøkken maskin, den er virkelig en genial sak, så enkelt å lage råsaft.......å så artig når de yngste også vil være me å hjelpe til .'
Her er det tante jenta som passer på at skall og frø fra bæra kommer i bollen og ikke på bordet, safta renner rett i mugga helt av sæ sjøl. 
Det er eldste dattera som er hjemme  å ferierer i bærtia- vi har plukka masse krøkebær og blåbær som nå saftes og syltes...gode tradisjoner , som er viktig å videreføre!



                                                    SAFT KOKER
Blåbæra dampes å blir  til  deilig saft- trenges ikke renses hundre prosent engang...litt blader og stilker gir bare den optimale smaken.                                                                                                               Når det gjelder rensing av bær går det også rimelig kjapt her i gården-  har for noen år sia investert i renser som kobles til støvsuger - bare å trykke  `play
Og saft kokern har æ lånt av "nabo kjærringa"- søstra mi.....æ skal jammen mæ tilby pressa til låns til ho ........`å bær rensern....


           
                                             IKKE LAVKARBO PANNEKAKE
Måtte jo lage litt syltetøy også - ikke de store mengdene  akkurat, men en smak  ble det .
Selvfølgelig  måtte vi ha pannekake til- å svigersønnen reiste lykkelig avgårde med blåbærsyltetøy i bagasjen......pannekake med blåbær det smakte!
Lite  som har med lavkarbo å gjøre  i denne menyen - ,men nå er alt smakt på ...å det var en planlagt sprekk i så måte- safta fryses - den taes fram bare til "medisinsk bruk".......




                                          KVELD OG STRIKKETID   
Jo da strikketøyet er hele tia innen rekke vidde her hos mæ , faktisk til alle årstider , kor som helst ...

Dette er ei pute i setedals mønster .  Begynte på den  i sommerferien- å det vil æ bare ha sagt : det var litt av ei utfordring , masse mønster , bare  te lys  på kveldene  og ikke bare blåbærsaft i glasset !!
Så for å si det sånn , så behold æ denne puta sjøl , den har en  ny  vri setesdals mønstret....  
men det er det bare æ som kan se , no vet jo du også det , men ikke si det til noen.....å no klare æ mønsteret helt fint , t.o.m. me  litt rødvin i glasset..

Da får æ ønske alle dåkk en fortreffelig tirsdags kveld - ei blåbær panne kake til , så strikketøyet!




5 kommentarer:

Som dagene går sa...

Du høres jo ut som en god gammeldags husmor :), men med nye tekniske hjelpemidler. Blåbærsyltetøy er namnam, og har fått noen beger i frysern. Saft har æ ikke laga. Vi bruker lite av det, men blåbærsaft er GODT, og nyplukka blåbær med kremfløte til er herlig dessert for oss som ikke tenker lavkarbo :))

Janne i Fagerlia sa...

Alt kan vel ikke dreie seg om lavkarbo. Noen gamle tradisjoner må vi holde fast på, og ikke minst videreføre (som du tydeligvis gjør).
Og hva er vel bedre enn hjemmelaget saft og syltetøy :)

siddisisalou sa...

Nydelig pute ! Har sett denne puten hos en venninne og likte den kjempegodt, men blir litt for varmt der jeg bor.

Else - Jorun sa...

Gleder meg til å se korsn puta blir seende ut tilslutt :)
Kos dere med bærplukking samt sylting :) God høst :)

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Det er så godt med krøkebærsaft! Ellers har det vært lite bærplukking på meg...
Ønsker deg en toppers helg, klem Anna