torsdag 13. november 2008

OPPLEVELSESTUR I FJÆRA

UT I NATUREN PÅ ORDENTLIG
Er på tur i fjæra med uteskolen-- plutselig får vi øye på en oter som har lyst å hilse på oss kan det se ut som.

HEI HEI HVEM ER DERE?

Han kom opp av elva, hadde tydeligvis funnet mat, for han satte seg der å spise rett foran oss,
til stor glede for den fotoglade læreren
KRA, KRA DELER DU MED MEG
En kråke øynet sjansen for et bedre måltid, men det så ikke ut som om oteren hadde tenkt å dele med kråka. Han spiste ferdig , så dro han ut i bølgene for å surfe litt.
Etter ei stund kom den opp igjen , hadde nå med en kompis...trodde vi...neimen om de var venner, noe uoppgjordt hadde de i allefall, for de sloss så blodet spruta. Etterhvert stakk de
ut i sjøen igjen.


SKIKKELIG HAVSJØ
Vi fortsatte å se etter "vennene" våre , men de kom ikke opp igjen. De hadde det nok artig der de surfa i de enorme bølgene.
SJØSPRØYT MED ØRA I BAKGRUNN
Havet kokte formelig, ganske så fasinerende å se og høre på dette.
Høre havet som bråker , høre steinene som triller opp og ned med med bølgene.
SÅ VAR MÅNEN DER PLUTSELIG
Ikke en bølge er lik en annen , det var kommentaren fra en av elevene.
Legger ved en video for å dele med dere det mektige vi opplevde, hør på buldret fra havet, hør steinene som ruller med havsjøen.

Klikk på pila på bildet, men pass deg for sjøsprøyt, så stå ikke for nær!!

25 kommentarer:

EJ sa...

:) Den oteren va jo kjempenusselig og det finnes ikke finar lyd einn å hør bølgan slår mot steinan :D Ein beroligende lyd :D E jo oppvokst med sånt fra Frøya så :D
Kjempeflott Turid :D

Marita sa...

Var ikke helt ulik bildene fra pinsa på bloggen min, det der ;) Trivelig å se en snutt av ungene igjen. Og til og med en staselig otergutt!

Anonym sa...

Skikkelig Sandlandsfjæra, åhhhhh, vil dit NÅÅ!

Anonym sa...

Flotte fjærabilder. Har ikke hatt tid til blogging, jobba med hjemmeside for saniteten og reist litt, men måtte bare besøke deg for å se ka du bedriver. Så også hobbykvelden.
So long, blir borte i helga

Turid sa...

Dere var jammen heldige med dagens "naturfagtime". Nydelige bilder! Jammen flotte de bildene av bølgene! :)

Anonym sa...

Elske havet! Og lyden av rullende stein i massajetimen nede i fjæra er reine terapien..! Håpe man treff på oteren igjen i helga...:o)

Brit. (lille meg) sa...

Herlige bilder, Turid!

Anonym sa...

Hjemlengsel!!!

Sologbolig sa...

Så flotte bilder og lyden av havet er noe av det finaste eg veit. Ja, eg kan godt laga eit innlegg når sitteunderlagene er ferdige. Du syr dei saman slik: Begynn i eine enden,rull sammen som ein kanelbolle, sneglehus, spiral e.l. Sy med små, tette sting fra vranga. Du han jo få det så stort eller lite du vil, det spørs kor lange og kor mange remser du har. Ha ei god helg!

Timotei sa...

Å, så fine bilder! Jeg er oppvokst ved sjøen og det var ikke så sjelden at vi kunne se oter. Oteren aka seg ofte ned skråninga i hagen vår, så løp den over jordet og ut i sjøen. Artig å se sporene, eller grøfta, etter den!

Julies sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar inne hos meg ! Veldig hyggelig. Kikker innom deg igjen senere.
God helg !

Marie sa...

Nydeleg bildeserie! Det er som om eg har vore med på tur i fjæra!

God helg :)

Anonym sa...

Så artig at dere fikk se og oppleve oteren så nært! Nydelige bilder av sjøen.

Ha en fin helg!

Anonym sa...

test

Anonym sa...

Fy søren, de ungene må jo ha det morro på skolen! Det ser ut som de koser seg, været tross alt! jeg grøsser i sånnt kaldt vær, men så er det vel bare å kle seg etter været også, som det heter så fint!!

Ja, du bor med naturen tett innpå deg, du, Turid. Med dyr og natur. Tenk, så morro det må ha vært å se disse oterene da!!
Vi har stadig vekk rådyr i hagen vår, og det er koselig synes jeg.
I dag skinner solen her, og kanskje jeg må ta meg en tur ut. men så er dt mye jeg skulle ha gjort her hjemme på fridagen min.....vi får se hvem som vinner til slutt!
Ha en nydelig søndag!! Klem

Beyla sa...

Åh så herlig!! Er så glad i å se i bloggen din, en smak av hjemme hver gang :) Det var såå herlig å være hjemme en tur uka som var!!

Rummel er under salongbordet og lager furtelyder fordi potene hans har blitt utsatt for klippevold (igjen) og han mener dermed at jeg er djevelen selv ;)

AnKa sa...

KULT, tenk å få en slik opplevelse da. Kunne det ha klaffa bedre???
Litt av et vær, fasinerede å kunne så på sidelinja å oppleve det.
Like kos å komme hit på bloggbesøk til deg.
Ønsker deg en flot søndag.

Anonym sa...

Hei på deg! Så koselig at du fant bloggen min!!Kjempekoselig at det var kommet en kommentar.Håper på flere etterhvert.Tusen takk!
Flotte bilda her hos dæ(som vanlig:)
Om flere har lyst "å komme på besøk til meg" er det bare å klikke på:http//wenchesinesysler.blogspot.com

Anonym sa...

Hei Turid

Kjente sjølukta i næsen og hjemlengselen kom selvfølgelig kasta over mæ. Utrolig flotte og stemningsfulle bilda på bloggen din.

Randi sa...

Herlige bilder fra ett vinter kaldt Finnmark...eller nord norge. Min mann er fra Hammerfest, tror det sto Sørøya her en plass og det er jo ikke langt fra Hammerfest.?

BeBe`s blogg sa...

Hei, og takk for hyggelig besøk på bloggen min. Den oterhistorien minnet meg om en opplevelse jeg hadde i fjor på hytta. Satt i vinduet med kikkert og så en oter fange en stor steinbit i fjæra. Den baksta noe voldsomt med fisken, før den fikk den avliva. Jeg var mest redd at steinbiten skulle bite seg fast, da hadde det ikke vært greit for oteren. Nå skal jeg ta en titt i bloggen din, ha en fin dag.:)

GAWO sa...

Gjett om jeg likte meg i fjæra sammen med dere :-)
Ja det føltes som om jeg var der da jeg så filmen din. :-)
Takk for turen. Jeg blir gjerne med en annen gang også, for lysete der opp hos deg og bølgebrusen er spennende

Elin's håndarbeid sa...

Hei Turid! Ja, endelig e æ kommet meg til å bli blogger :-) Koselig at du fant meg. Flotte bilder du har:-) Deler gjerne oppskrifta på klutene med deg. Legg opp 60 masker og strikk 1 omgang rett, 1 omgang med 1 rett og 1 vrang og sånn fortsetter du til du synes den er lang nok. Så enkelt og så fint.
Ha en fortsatt fin uke.
Hilsen Elin

Elin's håndarbeid sa...

Ja, husker julebord fra "gamle dager", alt var mye morsommere før, he he.
Enkel strikning å ha på bussen.
Du får ha godt tur til Tromsø og kos deg på julebord.
Nattinatt!

Anonym sa...

Hei!Kjempekoselig at vi kan treffes her og "skravle" litt om alt mulig.Dele ord og bilder med hverandre er jo så morsomt.
Ja julebord er nok ikke det det engang var.Æ e slutta å gå på julebord.Du får kose dæ i helga.Min plan er også en tur dit,men det blir sjøveien.Hvis været er bra da.Nå er det litt ruskete.
Spent på neste innlegg her;)
Ha ei fin førjulstid!