tirsdag 2. desember 2008

Æ FANT IKKE OPP KRUTTET

MEDISINSKAP
Dette skapet har min far laget av en margarin kasse , fra den tida de var av tre.
Skapet ble i si tid brukt som medisin skap i fjøset. Når æ åpna det nå, kjente æ straks igjen lukta av svart jod kamfer salve , som ble brukt på jura til sauene om de holdt på å få jur betennelse, kunne samtidig ane duften av hvit spene salve, bruken sier seg igrunnen selv.

Som æ sier i overskrifta så" fant æ ikke opp kruttet", men æ har funnet det!
KULER OG KRUTT
Tre ruller med krutt var altså lagra i det bort gjemte skapet. Var på låven for å hente frem noen andre "skatter" , som æ har der, da æ fikk øye på dette skapet.
Å det var jo akkurat det æ hadde bruk for, det ser du vel på neste bilde.SKAP MUS
To tamme skap mus flyttet øyeblikkelig inn , etter at æ hadde skrudd skapet trygt fast på veggen ....(ute på terassen ), selvfølgelig!
Andre ting som passa godt inn der var te lys , fyrstikker (godt at æ har vaska kruttet vekk)
og telys glassene .
Har flere gang tenkt at æ skulle hatt et skap ute , for å ha disse tingene i når nordvesten hyler som verst rundt hus novva.
No har æ det.... skulle ønske at æ kunne fortelle dere hvor mye æ kose mæ me å gi disse gamle "skattene" nytt liv.

NISSEN ØNSKER VELKOMMEN
Så tidlig har Nissen aldri kommet til oss før! Men han likte sikkert denne gamle rattkjelken ,
syntes bare det var koselig at han slo seg til der i lag med "kjelke musa".
Ræk ved pinnan mine fant han nytte i , dem tok han straks .

Greit det , for æ vet at det er meire der dem kommer fra..... en fjæra tur ut på vårparten blir æ ikke så sur for......
Etter at Nissen hadde vært hos fotografen , kom det noen lykter til også , men nå blir det ikke mere julestæsj foreløpig!

Når lyktene var tent , å alt var såå koselig da kunne æ ikke bare gå inn.....varma mæ en solbærtoddy, dro frem en stol å slo av en prat me Nissen , da kosa vi oss!!

Takker for hyggelig advents besøk, og at dåkker kom på julemessa.... Ta en prat med Nissen du også om du ikke har fått gjordt det.

13 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Så koselig! Bare så du vet det, jeg har heller ike funnet opp kruttet!
Det gamle medisinskapet kom til heder og verdighet igjen!
Jeg har også noen "tamme husmus", men de ligger i skapet enda, og er ikke kommet fram i lyset. Men de skal fram til jul. Min mann og jeg fikk de til jul for mange år siden, og blir tatt fram til hver jul. De har sin plass ikke I sofaen, men OPPÅ.
Men enda får de være der de er så lenge.
det var riktig så koselige bilder du viser her.

Anonym sa...

Kjenner kamfer lukta heilt hit..artig at et kjært minne fra ei svunnen tid kan komme til nytte, lurt å henge det på trappa.
Æ hviska nån juleønska te nissen:)
Ha en fin adventskveld.
Bente

Anonym sa...

Så det blei "Bonderomantikk" på trappa ilag med nissen.Høres ut som du og Nissefar hadde det veldig romantisk.
Men tenk om han har et forhold til Julemusa;)
Ser at fyrverkeriet e i boks til Nyttårsaften.Men gå no langt fra husan før du tenne på.tjihi!!
Du har øyne for gamle ting.Æ hadde nok kasta det gamle skapet...vi e forskjellig.
Men du så flott det tok sæ ut på terassen din:)

Som dagene går sa...

Husker faktisk de gamle margarinkassene av tre. De ble tatt vare på og brukt til så mangt, for eksempel lagring av "helt nødvendige ting som ikke kunne kastes". Litt skummelt med det gamle kruttet, men nå har altså du "oppfunnet" det!
Koselig terassepynt. Er alltid redd for at ting skal ha blåst bort om natta. Hadde nesten venta å se den fine lykta presentert, men den kommer nok.
Hosten beg. å letne litt, så nå skal æ gå en tur på posten.

Marie sa...

Å så koseleg du har pynta! Her går det ikkje an å sette så mykje pynt ut for det blæs ofte stikker og strå her ute i havgapet.

Kos deg framover mot jul :)

Elin's håndarbeid sa...

Så flott du har fått pynta ute :-)
Og skapet tok seg jo fint ut på veggen. Koselig at gamle ting kommer til "nytte" igjen. Altfor mye bruk og kast i dagens samfunn.
Ha en fortsatt fin uke :-)

Sologbolig sa...

Så koselig. Det gamle medisinskapet var jo riktig så flott. og nissen er komt fram og passer på, det er bra. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Ha ein fin kveld!

Turid sa...

Huff det så litt skummelt ut med det kruttet....
Men skapet ble riktig så koselig!

Koselig stemning hos deg!

Turid;)

Turid sa...

Hei! Du fortjener en utmerkelse! Du finner den inne hos meg!

Turid;)

Anonym sa...

Nå er jeg back in buisness etter ei lang skoleuka og tre dager med eksamen. Må si du har virkelig gullhår en viss plass... Fortjent selvfølgelig!c",) Julemessa så såååååååååå koselig ut og må erlig talt innrømme at jeg nok en gang tenkte "Dær sku æ ha vært!". Dere på Sandland er så aktive og kreative! Og steingale Turid er intet unntak..! Super idé å selge stein! Ikke alle som like det, kan det eller orke det. Drømmen om Øra-tur i romjula er fortsatt sterk til stede. Får se om resten av gjengen kan la seg overtale. Ulrik er klart som et egg og spør rett som det er om vi ikke skal reise utover. KOS deg i adventstida Turid!!! Og hils julenissen og julemusen, både inne og ute! Klem

Malys krok sa...

Tusen takk for koselig kommentar hos meg! Nå ser jeg skapet ditt! Artig at det har kommet til "heder og verdighet." Veldig fint med slike gamle ting.

Hilsen Margit.

Marie sa...

Eg laga awardinnlegget mitt så seint i går at eg fekk ikkje tid til å ta bloggrunden og opplyse om at eg vil dele med deg.
Så koseleg at du oppdaga det likevel :)

Ha ein fin kveld :)

Anonym sa...

hei Turid
Så artig at du finner opp kruttet på nytt, hi hi........ Nisser flytter inn og gjør det koselig i skapet. Ja, for julen er nisser og julen er rød. Slik er det bare.
Mamma kom med en julestjerne i går, og jeg uffet meg litt først, for hos meg lever den alltid til sommern.........vanskelig å kaste ut en struttende plante. de trives jo litt for mye hos meg, tror jeg.
I morgen er det helg...IGJEN!!