torsdag 13. august 2009

FERIE OPPSUMMERING

FINE DAGER I SØR- VARANGER

Ferien fortsatte i Kirkenes etter at vi hadde overvært Henning Kvitnes`konsert på Havnnes festivalen.

Øverst til venstre og i mugga på bordet deler æ en bukett Finnmarkspors med dåkk , synd at ikke lukta kan kjennes , den er bare herlig!

Så er den nydelige grillhytta , den står ikke langt fra Pasvik elva og Russlands grense. Grillhytta eies av noen venner , som vi besøkte i Pasvikdalen.

Grensestolpen står i Pasvikdalen , ved Pasvikelva der grensen mellom Norge og Russland går midt i elva....selvfølgelig er det ikke Norge du ser på andre siden.....

Så traff æ pasvikbamsen, en røslig kar som du ser- veldig snill.....han står nemlig i porten til Svanvik folkehøgskole å ønsker velkommen.
Ved denne skolen var æ elev i to år like godt, på midten av 70-tallet. Mye kunne ha vært fortalt der i fra , men æ korte det ned til å si at æ gjerne skulle ha opplevd de to årene igjen, og igjen!!
Skolen har siden da skiftet navn å heter nå Pasvik folkehøgskole.

Så ble det kveld, solnedgangen er nesten like vakker her, der sola forsvinner i furuskogen, som her hos oss, der sola går ned i havet.

SÅ ER DET IKEA SOM ER MÅLET

Etter ei uke i Kirkenes med et aldeles nydelig vær, fant vi ut at nå var det på tide å" røre på seg". Vi starta mot Finnland, etter bare noen få km. kom vi til en bruktbutikk, der kjøpte æ faktisk en kopp fra folkehøgskolen æ var elev ved...

Bildet her er av brukt butikken i Rovanniemi, dit kom vi ut på ettermiddagen. Ikke noe handel her, men skulle gjerne hatt "mer i lomma" som det kan se ut som det står på skiltet her i byen.
For dagen etterpå, lørdag formiddag kryssa vi grensen til Sverige og ankom Haparanda og IKEA.
Som du kan se på bildet av bagasje rommet på bilen så fikk vi handla litt........LOPPIS, MASSE LOPPIS .

Etter IKEA snudde vi bilen nordover igjen. Og dette var en spennende , for her var det Loppis skilt hver 40 m. tror æ.
Har med bildet her fra et gammelt gårdstun hvor det faktisk var flere loppemarked, et i hvert av husene på gården.
Mye mere spennende dette en alle de store kjøpe sentrene.
Med noen få svenske kroner i lomma var det ikke de helt store kjøpene æ fikk gjordt, men nå vet æ det til neste gang- for det må bli en " neste gang"- mere svenske kroner i lomma, og bare jenter på tur!!

På neste bilde ser du bilde av strikke tøyet mitt, for det må æ ha med - har "strikka mæ Nordkalotten rundt"- nærmest fullt ruta til Lars Monsen.Så ble det kveld igjen , vi hadde nå passert Pajala bla. , har du sett filmen eller lest boka "Populærmusikk fra Vittula", vi fant boligfeltet Vittula.

Så var det tid for å finne seg et sted å sove- det fant vi på Gellivarre Camping.

Dagen etterpå kom vi til byen hvor denne flotte stein fontena er- byen heter Kiruna og ligger ca to timers kjøring fra Narvik.
Litt shopping ble det her også, men så kryssa vi grensen igjen og er atter i fedrelandet.
Her kjørte vi i tett tåke- og vi som hadde gledet oss til å se landskapet- alle sier det er så flott å kjøre over Bjørnfjell - men Narvik fant vi.... noen kaffe kopper og deilig grillmat hos bekjente , så bar det videre til Setermoen, her passa det bra å overnatte hos ei venninne.

Når vi våkna dagen etterpå var det blitt mandag- strikketøyet nærma seg ferdig å vi nærma oss med raske skritt ferietur slutt- selvfølgelig hadde vi kaffe stopp hos noen flere bekjente.

Vi kom altså hjem mandag kveld- har som du sikkert skjønner kjørt laaaaaaaangt og hatt et fantastisk flott vær hele turen.

Om noen dager skal du få se "noe" av det som lå i baggasje rommet på bilen vår.

Gode sommerdager ønskes dere alle som har vært med mæ Nordkalotten rundt.

10 kommentarer:

Turid sa...

Kan formelig kjenne lukten fra muggen...mmmmm iallefall oser det av sommer det bildet med DEN utsikten bak muggen;-)
Og den herlige grillhytten...nydelig!

Så kjekke turer, og mye dere har sett og gjort;-)
Gøy når en finner så mye å fylle handlekurven med;-)

Nyt dagene! Klem ;-)

Elin's håndarbeid sa...

Har lest igjennom ferie oppsummeringen din og høres ut som dokker har hatt en fin ferie. Start i Havnnes på kulturfestival, så flott ut der. Må komme meg dit en gang og se. Høres spennende ut med alle loppisene, artig å gå og se om man finn noe av interesse. Og på Ikea finner man jo alltid noe man trenger. Du får puste ut etter ferien og komme tilbake til "normalen" igjen, he he. Ha en god helg! Klem

Som dagene går sa...

Har kost mæ med feriereferatet ditt. Har hørt og lest så mye om svenske loppis at man nesten skulle ta turen bare på grunn av dem slik at man kan fylle opp mer enn dt alt er av ting og tang. Morsomt å se i allfall. Kanskje æ kommer innim IKEA senere i måneden.
Morsom kommentar du hadde på mitt nestsiste innlegg. Den likte æ.
Snakkes

Evelyn sa...

Hei ramla innom bloggn din.. håpe de e greit at jeg legg igjen en hilsen her.. fin blogg og morro å lese om din ferie opplevelse:)

Å så herlig med loppemarked.. de e noe av de morsomste jeg hvet da.. kan finne mye rart på loppis..

Ha ei flott helg :)

Janne i Fagerlia sa...

Høres ut som dette kunne ha vært en fortreffelig ferie for meg også. Liker både Ikea og loppis. Kjenner meg godt igjen når jeg ser den fullstappede bilen etter Ikea-besøket. I tillegg har dere så vakker natur. Høres forresten ganske eksotisk ut å ha selveste Russland som nabo. Tror nok du har hatt en trivelig ferietur.

God helg til deg.

Marie sa...

Koseleg ferieinnlegg :)

Samd med deg i at pors luktar herleg! Minner litt om kanel blanda med ulike andre krydder.
Lukta minner meg om då eg var med far i utmarka og samla sauer som lita jente.

God helg :)

Anonym sa...

Ser ut som en skikkelig fin tur. Kanskje jeg skal prøve å få med meg Guri på en sånn tur neste år? :-)

RogerJ sa...

... jeg er vist ikke så flink med sånneher blog ting som klarte å legge inn kommentar feil:) Men ser ut som dere har hatt en skikkelig fin tur! Kanskje jeg skal prøve å få med meg Guri på en sånn tur neste år? :)

Else - Jorun sa...

Så flotte bilda, og måtte flire da du skreiv om strikketøyet ditt som fulgte ruta tell Lars Monsen :D E alltid kjekt å ha nokka å hold på med når man ska på lange tura. Bra dokker hadde en flottt tur :D

Kos dæ videre :D

Sylvia sa...

Heisann og hoppsann!
Du har da vært på en fin og spennende tur, du også. Og strikketøyet var også med, ser jeg.
Jeg vil fremdeles reise.....så nå er det bare å jobbe resten av året, for å spare penger til neste tur.......ja, og en mnd drar jeg tilbake til københavn og DK. Og neste år blir det Barcelona igjen. Og hvem vet hvor vi havner til slutt?
Hverdagen er her igjen, og den er litt deilig å ha, den og. Men jeg blir så trøtt om morgenen, og gleder meg alltid til helg. Slik er det vel for de fleste, tenker jeg.