onsdag 12. november 2014

Lystennar tia nærme seg.                                                    " Lefse jenten "
 I går kosa vi oss med lefsebaking- vi brukte min mor og bestemors oppskrift , gammeldagslefsa kaller vi den for ( tynnlefse) sier noen.                                                                                                   Begivenheta foregikk i Bestefarhuset- (mine foreldres hus , som er tomt) - hadde kaffegjest innom , som testa varene og fotograferte oss ...uten lefsa.....                                                                                Når bakinga var over , var det mørkt ute - så idag har æ  brukt dagen ute- samla lys , som æ sier.                                                                                   

                                                             Tia nærmer sæ no.
                   Fikk disse flotte sink pottan av ei venninne i høst , skjønte ganske fort at de måtte komme i bruk i mot adventstia.                                                                                                                               Det har snydd litt i natt og i dag , ble sånn julestemning med sny  på  trærne - æ greide ikke stå i mot lenger ......dette ble resultatet etter at æ hadde vært i "granskauen" å klipt noen greina...

                                                                    Velkommen                      Brukte utetia mi godt i dag - fram med " vinterstæsjet" - i trappekroken. 

Den gamle rattkjelken , som har opplevd sine barne og ungdomsår og sikkert en del av voksen alder på sørlandet fikk komme ut i den nordnorske vinterdagen - den klare mørketia overraskende godt....    De røde barneskøytan som henger på kjelken har   "skøyteløperan " våres brukt.  , men  reimskøytan som henger på veggen har æ fått av en nabo , som har slutta å gå på skøyte...                                        Fin vinterpynt ....når  æ  enda i tillegg får tent løktan , da er æ veldig fornøyd ....                              og det er termokoppen min med kaffe som står ved lykta på krakken-joda æ koser mæ !                                           Så er det plutselig "blåtimen".
Denne hengelykta her er skikkelig gammel - det er ei olje lykt , men æ bruker  telys i den , fungerer helt greit det .                                                                                                                       Arva denne lykta av ei venninne som flytta .....koselig å arve brukte  ting , er mere verdifullt for mæ  enn om æ kjøper noe nytt å glinsende....

Ta vare på den gode tia nå fram mot jul - kos dåkk å la ikke julestress å  varesentrene stjele tia di....


3 kommentarer:

fru. Lærum sa...

Hei og tusen takk for at du la igjen en hilsen hos meg :-)
fikk jammen julestmning å titte inn hos deg, det var virkelig koselig å se :-)
tenkt å gi deg fremgangsmåten på disse lyspærene......jeg hamrer løs på den svarte delen på sokkelen ( hammer) så stikker jeg en skrutrekker ned i og knuser glasset .....og så ta jeg ut glødetråen med en tang ....er veldig enkelt, når man finner rytmen i det :-) lykketil :-)

klem tone

Janne i Fagerlia sa...

Først vil jeg gratulere med den flotte sinnasaujakken. Den ble riktig flott. Ser det nesten er julestemning hos deg. Ser koselig ut. Her er fortsatt mange av sommerblomstene i pottene sine. Til tross for litt nattefrost lever de fortsatt.

Anonym sa...

Ja her var det julestemning:) regner med at lefsene smaker like godt i år som tidligere år:)
Ha ei fin førjulstid.

Bente G