fredag 27. januar 2012

MENS VI VENTE PÅ SOLA..............

                                           GJENBRUK LIKE Æ......
Så der fikk æ skifta ut julegardinan...

Julegardinan var også liftgardina-  det var ikke de her i utgangspunktet , drøyde med å ta ned julegardinan , fordi at det var jo så lyst inne når ikke lyset ble stengt ute av lange side gardina..... 
                 Men så e det slik at julegardina i nordnorge ikke  tåler  sol ,  så da begynner jo det å bli på tide å få dem ned - har enda en 14 daga , før sola skinner inn her -men  det passa godt  å få gjordt det denne helga.

Dro frem disse gardinan , som da var laaaaang - neeei æ vil ha liftgardin!!  Var bare en ting å gjøre - finne frem saksa og symaskin- her er altså resultatet,   to fag måtte syes....   Å nå snakker æ bare om at æ har sydd gardina - om det er nån som vil kommentere vindusvasken , så er det helt rett- vinduan e ikke vaska , bildet er tatt i går kveld -
no e det fredag - å æ e ei sånn kjærring som holder på " fredagsvasken"- så no e vinduan vaska ...å meire te.


                                          MENS Æ VENTA PÅ DET LILLA GARNET.....
Nån av dåkker har kanskje fått me dåkk at æ dreiv å hekla på et oldemor teppe etter jul ....
........så blei æ fri for garn , til nærmeste garn butikk er det ei dags reise - no var æ på bytur for ei ukas tid sia , så no kan æ fortsette heklinga...
Men  æ va jo ikke fri for arbeid av den grunn, strikkegarn har en alltids på lur , slik som det her turkise Silja garnet , det va jo som sukkertøy for mæ der det låg i hylla på samvirkelaget i Øksfjord.   Dermed ble det to par litt korte lesta - eller ankel sokka om du vil.
Ved siden av heklinga , ser dåkk restan etter gardin syinga - tenke at det blir nok kanskje en ny "poseholder"- dåkk  vet sånne som man oppbevarer plastposa i  , som en får når en handle..... den vi har fra før e`nokså utslitt - å så e den så fargerik.
Ser også at den fjøla som strikketøyet ligg på er nokså sjarmeranes - den blir nok te nåkka når det står sløyd på timeplan min.

                                               FREDDAN
No har æ vaska golvet - å vin e satt til temperering - e det ikke en fin gammel stol , foresten ? 
Ingen hemmelighet at æ e en skrotnisse - jo gamlare - jo bedre .  Den her stolen har ligget på mørkeloftet i mitt barndomshjem  i masse år - sikkert borti femti år - kan ikke huske at den har vært i bruk....
.....Så ble mørkeloftet rødda , da kom æ selvfølgelig den her stolen til unnsetning, men den trengte restaurering .                         Akkurat da var det en kjekk kar fra Narvik her , han kunne det meste den karen - en giktbrøtten stol var ingen problem for han- den som e fornøyd , det e jo æ som e så utrolig gla i slike gamle ting-  særlig slike ting som har vært i familien i all si tid.
                   
                        Lakenet som henger over stolryggen er også en gammel skatt- det er kjøpt på loppis i Sverige , for et par år sia ....håper fortsatt på en tur til Sverige med "kassebil" og  BARE DAMER !!!

2 kommentarer:

Else - Jorun sa...

Åhhh korr lekkert :) Og hekling ja... :) Kjempefine oldemorsruta :) Har en drøm om at æ også ska klare å gjøre nokka sånt med tia :)

Nyt helga og mens dokk vente på sola, kos dokker og hæls te 'ungan' mine :)

Klem

Janne i Fagerlia sa...

Kassebil og damer på Sverigetur står høyt på ønskelista her også. Men jeg tror det må bli sommer først. Flott mønster på gardinene dine. Lykke til med strikke og hekleprosjektene!