lørdag 4. februar 2012

SOLFEST PÅ ØRA

                                           STØVEL KASTING

 Bygda samlet til SOLFEST på Øra - her blir vi diska opp med solboller , varm sjokolade , kaffe og bålmat .
Mens vi venter på at sola skal komme frem over fjellet , aktiviseres vi med div. konkuranser , som her  støvelkasting-  vi fikk god instruksjon av "oppsitterne" , men jammen var det ikke like lett for alle deltakerne å få dette til .  
 Vi skulle stå bøyd svinge støveln mella beina  bakover , så skulle støveln kastes frem over ryggen -å lande foran dæ.         
Klikk  på  bildet  så blir det større -   da skjønner du sikkert teknikken - artig hadde vi det . Neste aktivitet var  reinhorn kasting - ble ingen bilder fra det .


                                              Å SÅ KOM HO.
 ............endelig kom ho over fjelltoppen - tidligere på formiddage hadde ho også kikka innom , men da var ikke festen starta.....ser mørkt ut på bildet , men i motlys osv. ...                                           BÅLKOS
Med alle disse aktivitetene måtte vi ta oss tid til litt mat innimellom - så pølser, pinnekjøtt og annet godt ble varmet på bålet - vet ikke kor mange liter kaffe det gikk med , men hele  6 l. sjokolade forsvant . 

Masse godt å varme sæ på , en av de minste en fem åring bekymra sæ over at han hadde glemt  flue smekkern- trudde at mygga og det hele var på plass samtidig , som sola kikka over fjellkanten.

                                                      EVALD  SJEKKER TEMP .
 Bare 4- 5 minus , men det er ganske kaldt likavel her ute i kanten te Lopphavet.  Heldigvis var det helt vindstilla , høyt aktivitetsnivå å masse godt å varme sæ på ......Evald prøvde til å med å blåse på termometeret for å få det til å stige.....

 Etter runden rundt bålet var det tid for  Rebus løp  - vi ble delt inn i lag på 3-4 stk på hvert lag - syv poster var lagt ut i nærområdet , der det var forskjellige spr. fra lokalmiljøet .

                                                      PREMIEUTDELING                                               DIPLOM TIL DE YNGSTE
- Og en rull med div. godter pakket inni selvfølgelig  gult  papir .


                                                                       VINNERLAGET 
Heldige mæ som var deltager på vinnerlaget  til rebus løpet - oppgavene var såpass vanskelig at vi måtte ty til  hjelpemidler -  i det her tilfellet  telefon.
Premien var en rull med godter på deling for gruppa , men med konkurranse innstinktet på topp tas alle hjelpemidla i bruk!!

Takk til  "oppsitteran" på Øra for et kjempe artig arrangement - faktisk for tredje gang! 


Da gjenstår det bare å ønske alle  som ser innom her ei fortreffelig helg!
                                

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Her fikk vi oss en god latter:))) Så artig innlegg!Sola måtte vel skinne på en sånn herlig gjeng.Tvile ikke at han onkel blåste på tempr.måler`n.
Han vet å skøye den kar`n:))
Ha ei flott helg!

ps:Ser at det nok av is og lite snø hos dok åsså.
Samme her!

Malys krok sa...

Så koselig! Og så artig dere hadde det! Flott måte å feire solas tilbakekomst på! "Før i tiden" var det alltid solfri på skolen, det skulle det vært fremdeles! -Margit-

siddisisalou sa...

Fantastisk - tenk solfest !!
Ser veldig kjekt ut med støvelkasting ...

Maret sa...

Kjekt med aktivitetar der små og store samlast i lag...
Fortsatt god søndag.

Randis side sa...

Etterlengta e ho :) Og visst må det feires! Men den kulda og synnavinden ho tok med seg i år, kan vi godt være foruten. Ha en fin uke!

Kjersti M sa...

Dere er så flink å skape aktivitet på deres lille plass. Imponert :-) Koselig at sola er tilbake og nå tror jeg vi har avviklet den obligatoriske iskalde tiden like etter at sola titter frem.

Stubbetufsa sa...

Flott arrangement, Turid!
Verdig ei sols gjenkomst!
God helg!